SOMEC innnovaties

In de afgelopen jaren heeft SOMEC veel nieuwe inovaties in hun frames aangebracht. Deze ontwikkelingen werden ook gezien en gekopieerd door andere framebouwers.

De jaren 70:

In de jaren 1970 introduceerden SOMEC een nieuwe zadelpenklem die in de achterbrug geintegreerd blijft. Deze zorgt voor een meer elegante look zonder concessies te doen aan de stijfheid van het frame.

Oliviero Gallegati ontwierp ook een nieuwe boogvormige rembrug om zo de vorm van de remklauw te volgen.Hiermee verdanderde hij de tot dan traditionele rechte rembrug,

Oliviero Gallegati introduceerde ook de CICLOMASTER Cycle. Met deze pasfiets kon hij de ideale afmetingen en geometrie voor zijn klanten bepalen, zodat hij een perfect frame kon bouwen voor zijn klanten.

De jaren 80:

Toen aluminium werd geintroduceerd in de jaren 80 was de heer Gallegati niet blij met het uiterlijk van de zware lassen op de aluminium frames.Door zijn achtergrond als lasser wist hij dat een gladde las kan worden bereikt zonder concessies te doen aan de sterkte van de verbindingen. Dat proces omvat veel tijd en zou daarom niet worden gekopieerd door andere bedrijven, die meestal waren gericht op de massa productie met lage kosten.

Aan het einde van de jaren 80

Tegen het einde van de jaren 80 ontwikkelde Somec interne versnelling -en remkabel begeleiding, die met name op het oog erg uniek waren.